اولین فلسفه ازدواج از دید قرآن رسیدن به آرامش است

گروه اجتماعی: به استناد آیه وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً» که خداوند در آن فرموده است انسان باید با ازدواج به سه رکن آرامش، مودت و محبت برسد، اولین فلسفه ازدواج رسیدن به آرامش است.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه قم، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا تراشیون، مشاور مرکز مشاوره حوزه علمیه قم شب گذشته، ۱۴ شهریورماه در جمع دانشجویان طرح ضیافت دانشگاه قم در مورد مهارت‌های زندگی تصریح کرد: یکی از مسائلی که امروز به آن مبتلا هستیم این است که مشکلات خانوادگی زیاد شده به‌گونه‌ای که کانون خانواده‌ها در معرض خطر جدی قرار گرفته است و باید در این خصوص هوشیار بود.
این مشاور مرکز مشاوره حوزه علمیه قم با اشاره به آیه وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً» اظهار کرد: خداوند در این آیه فرموده است که انسان باید با ازدواج به سه چیز یعنی آرامش، مودت و محبت برسد؛ آرامش در محیط خانواده بسیار ضروری و یکی از عمده‌ترین دلایلی که مایه ناآرامی زندگی مشترک جامعه شده، این است که زوجین نمی‌دانند چگونه باید به همدیگر آرامش بدهند.
حجت‌الاسلام تراشیون اولین فلسفه ازدواج را آرامش عنوان کرد و افزود: تأسی به زندگی حضرت زهرا(س) یکی از عوامل موفقیت در زندگی است، زندگی ایده‌ال و الهی این است که زن و شوهر بال برای پرواز همدیگر باشند و از این طریق آرامش بگیرند.
استاد مسائل خانواده و ازدواج، گشاده‌رویی و ابراز مهربانی و عطوفت را از دیگر رموز موفقیت در زندگی مشترک دانست و تأکید کرد: در روایت آمده است که وقتی زن و مرد نگاه محبت‌آمیز به هم دیگر داشته باشند، نگاه بعدی نگاه محبت و لطف خداوند تبارک و تعالی خواهد بود.
وی افزود: امروز نه تنها در زندگی‌های جوانان آرامش و مودت و محبت نیست بلکه زن و شوهر با کارهای خود به دشمنی و لجبازی با یکدیگر می‌پردازند و یکی از دلایل بروز چنین مشکلاتی نداشتن آمادگی واقعی زوجین برای امر ازدواج است.
وی برای رسیدن به آرامش، فراهم کردن مقدماتی را ضروری دانست و تصریح کرد: یکی از راه‌های رسیدن به آرامش استفاده از ابزار آرامش بصری است، آراستگی، وزانت و مرتب بودن همسر یکی از عواملی است که سبب افزایش علاقه شوهر به همسر می‌شود، از این رو نه تنها ن بلکه مردان نیز باید به این مسئله توجه بسیاری کنند.
وی با بیان اینکه نقش زن در منزل نباید به مثابه کلفت باشد، افزود: انجام امور منزل و خانه‌داری نباید سبب شود که همسران از حفظ ظاهر و آراستگی‌ها غفلت کنند همچنین کلی‌نگری از خصوصیات مردان است و به‌صورت طبیعی مردان کلی‌نگر هستند و عدم توجه آن‌ها به امور جزئی نباید سبب ناراحتی همسران شود.
حجت‌الاسلام تراشیون با تأکید بر اینکه ارتباط کلامی ابزار دوم برای رسیدن به آرامش است، اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد ارتباط‌های امروز با کلام شکل می‌گیرد؛ لذا همسران باید به نوع گفتار خود دقت زیادی کنند و از گفتار نیک و عدم انتقادهای صریح استفاده کنند کارشناسان بیش از ۳۰ روش برای انتقاد کردن بیان کرده‌اند.
وی با بیان اینکه امروز اکثر مردم مهارت سخن گفتن را فرا نگرفته‌اند، افزود: باید در ارتباط کلامی دقت زیادی به خرج داد، مهارت در سخن گفتن یعنی حل کردن مشکلات با صحبت کردن؛ لذا برای اینکه با سخن خود به مشکلات نیافزاییم زوجین به خط قرمزهای همسران خود یعنی غرور مردان و عواطف ن تعدی نکنند.
مشاور امور خانواده در مورد یکی از بهترین روش‌های انتقاد افزود: زن و مرد اگر می‌خواهند به یکدیگر انتقادی بکنند از راه محبت استفاده کنند و با خرید یک هدیه کوچک و نیز ضمن بیان چند خوبی همسر سپس انتقاد خود را بیان کنند.
کارشناس حوزه خانواده با بیان اینکه علی ابن ابی طالب(ع) در نامه خود به مالک اشتر فرموده است که خوبی‌ها را بیشتر ببین تا خوبی گسترش یابد، اظهار کرد: در انتقاد نباید از داد و هوار کردن استفاده کرد بلکه با سخن زیبا که دو رکن اصلی یعنی لحن زیبا و الفاظ قشنگ دارد استفاده کند تا به بهترین شکل ممکن انتقاد خود را به همسر خود بیان کرد.
وی به ابزار سوم آرامش اشاره کرد و افزود: در زندگی مشترک محبت کردن زوجین به یکدیگر بسیار مهم است و نه تنها نباید کم باشد بلکه باید به اندازه و به قدر ظرفیت طرف مقابل باشد.
حجت‌الاسلام تراشیون جزئی‌نگری در برخی از مسائل مشترک زندگی را آسیب‌زا توصیف و تصریح کرد: جزیی‌نگری مفرط سبب می‌شود که انسان به هر مسئله‌ای توجه کند و تصمیماتی بگیرد که زندگی مشترک را تحت‌الشعاع قرار دهد.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد طلاق‌ها در سال نخست ازدواج اتفاق می‌افتد، یادآور شد: این موضوع ناشی از عدم مشاوره‌های لازم درخصوص مسائل زندگی مشترک است و عدم یادگیری مهارت‌های زندگی است که باید به‌صورت جدی به آن توجه کرد.
حجت‌الاسلام تراشیون با تأکید بر اینکه مردان نباید احساسات همسران‌شان را سرکوب و لگدمال کنند، ابراز کرد: خستگی و اشتغالات نباید سبب شود که مردان نسبت به همسران‌شان بی‌توجه و بی‌تفاوت شوند بلکه همواره در زندگی مشترک بصیرت لازم را داشته باشند.
این مشاور مرکز مشاوره حوزه علمیه قم یادآور شد: قرار است زن و شوهر در کنار هم با ویژگی‌های متفاوت مکمل هم باشند و ن باید از ویژگی جزئی‌نگری که دارند برای پیشرفت و بهبود روابط استفاده کنند.
این مدرس حوزه و دانشگاه مقدمه یک ازدواج موفق را یادگیری مهارت‌های ازدواج دانست و گفت: مهارت زندگی یک فرمول بسیار ساده دارد و آن هم استفاده از دانش، تجربه و تمرین است؛ این مهارت باید از دوران تحصیل آموزش داده شود و بارها از آموزش عالی این درخواست صورت گرفته است امات هنوز یک دانشجو که به سن ازدواج رسیده است هیچ مهارتی از زندگی کردن اسلامی را یاد نگرفته است.

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها